Onze trainer stelt zich voor!

TENNISTRAINER Gé Korsten

 

Via deze weg wil ik even iets vertellen over mezelf als trainer van TV Bergen.  Mijn naam is Gé Korsten en werk al enkele jaren als trainer voor TV Bergen. Ik ben 56 jaar, ben getrouwd en woon in Maasbree. Ik heb 2 dochters van 24 en 21 jaar jong. Ik heb een passie voor sport in zijn algemeen maar in het bijzonder voor tennis. Ik speel zelf ook nog graag een tenniswedstrijd. Deze wedstrijden speel ik vooral in Duitsland omdat je daar nog fanatiek kunt spelen tegen leeftijdsgenoten op hoog niveau. Ik heb nog steeds speelsterkte 4 /4.  Verdere hobby's zijn mountainbiken­/wielrennen, sport kijken en wandelen met de hond.   Ik geef al meer dan 30 jaar tennistrainingen en doe dit nog steeds met veel plezier. Ik ben in het bezit van de A en B licentie. In Noord-Limburg  heb ik in het verleden gedurende 15 jaar een grote tennisschool en tennishal geëxploiteerd. Gedurende die jaren heb ik veel gewerkt met prestatieve spelers van niveau 2 t/m 9. Momenteel werk ik als Fulltime zzp'er  voor onder andere TV Bergen. Andere verenigingen waar ik trainingen verzorg zijn Moleneind Well, Maasbree, Overloon, Beringe  en in Duitsland.  

Wat vind ik belangrijk in de JEUGD clubtraining:

Tennis is technisch een moeilijke sport en het duurt vaak lang voordat spelers goede slagtechnieken hebben. Dit vereist veel geduld van de trainer. Spelers moeten naast de training ook zelf oefenen. Een goede techniek geeft spelplezier en de kans dat je de sport leuk blijft vinden is groter. Daarom vind ik het voor de jeugd belangrijk dat ze een goede basis krijgen in hun technieken zodat ze daar op lange termijn mee verder kunnen. Verder probeer ik te zorgen voor een leuke groepssfeer, intensiteit en sportieve spelstrijd zodat er plezier is in een training.  

Wat vind ik belangrijk in SENIOREN clubtraining:

Ik hou van tempo in een training en probeer tijdens elke training alle facetten die belangrijk zijn terug te laten komen. Een stukje individuele aandacht voor techniek en herhaling, conditie, voetenwerk, oefenvormen in enkel en dubbelspel voor punten. Als trainer werk ik graag met spelers die goed willen trainen, zich willen verbeteren en serieus met hun sport bezig zijn. Het niveau en talent vind ik niet zo belangrijk. Een clubtraining moet leuk zijn en je moet er ook beter van worden.  

Tot op de tennisbaan,

Gé  

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 485 341 817

Adres

De Flammert 1043
5854 NA Bergen LB

KVK-nummer

40164176