Het ontstaan van TV Bergen

Wat in de jaren 50 begon op de “bosbaan”, niet ver van de huidige locatie van TV Bergen, groeide uit tot de oprichting van een tennisvereniging in 1970. In haar gloriedagen had de vereniging zo’n 400 leden. Dit hoge aantal is verklaarbaar aangezien in de beginjaren alleen Bergen tennisbanen had. Omdat de toenmalige burgemeester een fervent tennisser was, kwam er een tennisbaan, eerst één en later twee. Met de gemeente was er tevens de afspraak dat men voor iedere 50 leden een nieuwe tennisbaan kreeg. Dit heeft twee banen opgeleverd. Absolute doorbraak waren de kunstgrasbanen (daarvoor gravel waarop men in de winter niet kon spelen). Men was dan aangewezen op de tennishal, maar die mogelijkheid verviel later.

Aanvankelijk richtte men zich op de prestatie van haar leden, maar na verloop van tijd verschoof de doelstelling zich naar de recreatie. Gezellig een balletje slaan en na afloop samen op het terras en/of in de kantine.

Momenteel is Tennisvereniging Bergen een gezellige en actieve tennisvereniging. In 2020 bestond de club 50 jaar! Sporten met plezier, daar draait het bij ons om. Liefhebbers van alle speelsterktes en van alle leeftijden zijn welkom bij onze club. 

De vereniging heeft nu 5 banen, waarvan 4 verlicht. 

Zowel recreatief als prestatief tennis wordt door ons gespeeld in clubtoernooien en competities.

Zie voor meer info over het verleden van TV Bergen op:

Bergen Toen en Nu - Tennisvereniging TVB

 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 485 341 817

Adres

De Flammert 1043
5854 NA Bergen LB

KVK-nummer

40164176