Jeugd algemeen

Competitie jeugd

Onze jeugdleden spelen zowel voor- als najaarscompetitie (ongeveer 7 wedstrijddagen per seizoen, op dit moment alleen op zondag). Alle jeugdleden worden voor de voorjaarscompetitie ingedeeld. Deze indeling geschied op basis van leeftijd en spelervaring. De teamsamenstelling wordt gedaan door de trainer en de jeugdcommissie. 

Voor de jongste jeugd bestaat er de World Tenniskids competitie Rood, Oranje en Groen. Rood voor jeugd van 6-8 jaar en beginnelingen, Oranje voor jeugd van 8-10 jaar, Groen voor jeugd van 10-12 jaar. Deze competitie wordt gespeeld op zondagochtend. Door het spelen in competitieverband kan onze jeugd tennissen op hun eigen niveau en blijft het niet alleen bij het volgen van tennistrainingen. Juist door samen wedstrijden te tennissen leert iedereen veel bij en wordt de teamgeest versterkt. 

Junioren Competitie

De Junioren competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. Net zoals bij de senioren speel je in de Junioren competitie op een hele baan en met gewone tennisballen. Je speelt de zondagcompetitie en je kan enkelpartijen, dubbelpartijen en mixpartijen spelen. Welke competitie, soorten partijen en hoeveel partijen je speelt hangt af van op welke dag en op welk niveau je competitie speelt.  

  • Junioren 11 t/m 14 jaar

In de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen jongens en meisjes door elkaar, mét en tegen elkaar. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Je speelt met je team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.

  • Junioren 13 t/m 17 jaar

De Junioren competitie 13 t/m 17 jaar bestaat uit een meisjescompetitie, jongenscompetitie en een gemengde competitie. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Bij de meisjes- en jongenscompetitie speel je met je team op een speeldag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Bij de gemengde competitie speel je 2 jongens enkelpartijen, 2 meisjes enkelpartijen en 2 gemengd dubbelpartijen. 

 

Ouderbetrokkenheid

Ouderbetrokkenheid kun je tegenwoordig niet meer wegdenken in de sport voor onze jeugd. De jeugdcommissie vindt het belangrijk dat ouders ook worden betrokken bij het tennisplezier van onze jeugd. Wordt het door het thuisfront gestimuleerd, dan zie je dit ook terug in het tennisplezier. Ouderbetrokkenheid wordt gestimuleerd en ingezet in overleg met de ouders. Denk hierbij aan vervoer van - en naar uitwedstrijden, het begeleiden van de jeugd tijdens competitiedagen en het ondersteunen van activiteiten voor onze jeugd. 
Indien een jeugdspeler niet mee wil doen met de competitie of niet kan spelen, dan wil de jeugdcommissie dit graag ruim van te voren weten in verband met de indeling van de teams.

We hopen natuurlijk dat iedereen mee doet, zodat dit initiatief een succes wordt. 

Bij vragen kun je altijd terecht bij de Jeugdcommissie van TV Bergen: [email protected]

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 485 341 817

Adres

De Flammert 1043
5854 NA Bergen LB

KVK-nummer

40164176