Jeugd spelregels

Als jij je hebt aangemeld als jeugdlid bij TV Bergen, dan gelden de volgende spelregels:

 • Je gaat tennislessen volgen, deze worden in 2 series van 15 lessen gegeven; van augustus/september tot december en van januari tot juni. In de schoolvakanties worden geen lessen gegeven.
 • De lessen worden gegeven door een (KNLTB) erkende tennisleraar, waar nodig geassisteerd door onze hulpkracht vanuit de vereniging.
 • Er is een appgroep per lesgroep aangemaakt voor logistieke mededelingen rondom de les. Bijvoorbeeld als de les niet door kan gaan door de weersomstandigheden. Geef het mobiele nummer op van je ouders en/of je eigen nummer zodat we je tijdig kunnen bereiken.
 • Afmelden voor je les doe je in je les app-groep, 24u van tevoren. Dan mag je die les in overleg met je leraar een andere keer inhalen. Meld je je op de lesdag zelf nog af of vergeet je je af te melden, dan kun je die les helaas niet meer inhalen.
 • De tennisleraar bepaalt de groepssamenstelling van de lessen. De jeugdcommissie helpt en ondersteunt daarbij en zorgt in overleg met de leraar voor de samenstelling van de competitieteams.       
 • Onze vereniging doet mee met de Voorjaarscompetitie en de Najaarscompetitie. We gaan er vanuit dat alle jeugdleden meedoen met de competitie. Je leert hier heel veel van. Als je echt niet kunt meedoen met de competitie dien je je hiervoor af te melden per mail. Anders word je ingedeeld in een competitieteam op jouw spelniveau.
 • Van de ouders van onze jeugdleden wordt positieve support van hun tennissende kinderen verwacht, en ook concrete hulp om alle competitieteams goed te kunnen laten draaien. Denk aan taken als rijden, kantine, hapjes en de rol van teamcaptain. Hierover wordt ruim voor aanvang van de competitie gemaild met praktische informatie. Meer hierover staat in het “draaiboek competitie jeugd”.
 • Als een competitieteam niet volledig gevuld kan worden, kan dit team worden aangevuld met spelers uit de omliggende dorpen Well, Afferden en Siebengewald. Ook kunnen spelers worden uitgeleend om een team daar compleet te maken, of om ervoor te zorgen dat het jeugdlid op zijn eigen niveau kan spelen.
 • Ieder potentieel nieuw jeugdlid mag gratis 3 lessen volgen. Daarna dient het jeugdlid ingeschreven te worden als lid van de vereniging.
 • Door het jaar heen worden door de jeugdcommissie extra activiteiten georganiseerd, soms in samenwerking met de jeugdcommissies van de omliggende dorpen. Deelname daaraan is altijd op vrijwillige basis. Soms zijn hier extra kosten aan verbonden. 
 • De vereniging probeert 1x per jaar een ludieke actie te organiseren in het dorp om hiermee wat extra geld in kas te krijgen. Hierbij wordt een actieve deelname van de jeugdleden verwacht. Hierbij doen we onze best om een activiteit te bedenken die met tennis te maken heeft, die veel animo heeft voor deelname in het dorp én leuk is om bij te helpen.
 • Als KNLTB lid staat het je altijd vrij om op eigen initiatief deel te nemen aan activiteiten bij de KNLTB, zoals trainingskampen of wedstrijden. Kijk hiervoor op www.KNLTB.nl of www.mijnKNLTB.nl.   

Ten slotte: heel veel tennisplezier!

Jeugdcommissie TV Bergen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 485 341 817

Adres

De Flammert 1043
5854 NA Bergen LB

KVK-nummer

40164176